top of page

Shiatsu, sisäiset harjoitukset ja taolainen perinne 

TeemuQi

Meridiaanivenytykset

Aika: huhtikuu 2023, su 16.4. klo 15-18 ja su 23.4. klo 15-18

Paikka: TeemuQi työhuone, Susitie 21, Länsi-Herttoniemi

Kesto: 2 x 3 h

Hinta: 60 €


Ohjaa: Teemu Suuntamaa


Ilmoittautumiset viimeistään ke 12.4.2023: 

teemu.suuntamaa(at)gmail.com tai tekstiviestillä 0405145972


Huom. Ajoissa maksettua kurssia pidetään ilmoittautumisena. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään neljä. Tilaan mahtunee enintään viisi osallistujaa mukavasti lattialle.


Tervetuloa!


Yleiskuvaus


Meridiaanivenytykset ovat kiinalaisen lääketieteen kahdentoista elinkanavan tai -meridiaanin myötäisiä pehmeästi availevia venytysliikkeitä. Liikkeet juontavat keskeisesti shiatsusta; periaatteessa samoja venytyksiä tehdään asiakkaalle hoidon aikana. Lempeästi tehdyt liikkeet rentouttavat kehoa syvästi, ja mieli rauhoittuu syvän vatsahengityksen, fyysisen liikkeen ja huomion ohjaamisen myötä.


Venytykset toimivat itsehoitona ja jossain määrin myös itsediagnostisena välineenä. Jännitykset, kiristykset ja kipu kanavien kulkureiteillä saattavat kertoa alueiden lihasten ja muiden kudosten tukkoisuuden lisäksi myös elinten mahdollisista epätasapainotiloista. Toisaalta venyttely itsessään edesauttaa liikkuvuuden ja yleisen rentouden lisääntymisen lisäksi elinvoiman vapaampaa virtausta.


Venytykset suoritetaan tavallisesti pareittain (yin- ja yang -kanavat) ja kokonaisuutena sarja tehdään meridiaanikierron mukaan, eli järjestyksessä, jossa elinvoiman ajatellaan kiertävän sisäelimissä paritunneittain vuorokauden aikana. Harjoittelu mahdollistaa elinkanavien kulun, elinparien ja meridiaanikierron järjestyksen hahmottamisen kehollisen harjoituksen kautta. 


Kurssilla opetellaan kanavien kulkureitit ja meridiaanivenytykset, suoritetaan liikkeet virtaavasti, tehdään kanavien myötäisiä sivelyjä ja aistitaan niitä. Aikaa on varattu riittävästi kertaamista varten. Liikkeiden harjoittelu auttaa avaamaan kehoa, niiden opettelu ei edellytä akrobaattisia valmiuksia. Jäykemmälle näistä on jotain hyötyä!


Kuvaus per kerta:

  1. Meridiaanilinjat ja niiden kulku, yin- ja yang-elimet. Lämmittelyä. Meridiaanivenytysten läpikäynti yleisesti. Yksityiskohtien tarkastelu. Vaihtoehtoisia liikkeitä.

  2. Lämmittelyä. Meridiaanivenytysten sarjan läpikäynti virtaavasti. Kanavien myötäiset sivelyt, hengitys ja aistiminen. Kysymyksiä, keskustelua, kertausta.


Käytännön asioita:


Harjoitustila on pieni, osallistujien on hyvä valmistautua siihen, että henkilökohtaista tilaa ei ole metrikaupalla. Vältetään voimakkaita hajusteita ja hajuja. Mukaan on syytä varata muistiinpanovälineet, väljät vaatteet, venyttelyyn sopiva alusta, viltti tai joogamatto. Tilassa on kivilattia, joka on kuitenkin enimmäkseen lämmin. 


Комментарии


bottom of page